Itaalia olümpiamedalistid ei salli teineteist, aga üks osapool loobus õli tulle valamisest

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Sofia Goggia Pekingi olümpial.
Sofia Goggia Pekingi olümpial. Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix

Itaalia mäesuusatajad Sofia Goggia ja Federica Brignone võitsid Pekingi olümpialt medali, kuid talimängude ajal teenis tähelepanu ka fakt, et neil on suusad risti läinud.

Tüli mõistmiseks tuleb ajaratast kruttida eelmisesse suvesse. Brignone lõi koos oma venna Davidega alaliidu sees eraldi väikese tiimi, mis Goggiale ei meeldinud. Sellegipoolest tahtis Goggia sõjakirvest maha matta.

Brignone ei tahtnud sellest aga midagi kuulda. «Kas ta ütles nii? Olgu nii. Minu jaoks pole ta muutunud. Oleme erinevad inimesed erinevate iseloomudega,» vastas sportlane kolleegile väljaande Corriere della Sera vahendusel.

Pekingi olümpia ajal sekkus olukorda ka Brignone ema Maria Rosa Quario, kelle sõnul on Goggia egoist ning tema mängude eel saadud vigastus polnud tegelikult nii tõsine, kui Goggia mõista andis.

Nüüd vestles Goggia RTLiga ja kostis, et ei taha enam õli tulle visata. «Quario sõnad ei tee haiget ainult mulle, vaid ka kõikidele teistele, kes hoolitsesid mu eest ning aitavad ka teisi sportlaseid. Arstid ja treenerid teavad täpselt, millises seisus olin paar päeva enne olümpiat.» Veidi enne olümpiat kukkus ta Cortina d'Ampezzos toimunud MK-etapil ning vigastas kukkudes põlve ja jalga.

Sellest hoolimata võitis ta olümpialt kiirlaskumises hõbeda. Brignone arvele jäi Pekingis hõbe (suurslaalom) ja pronks (Alpi kahevõistlus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles