Jalgpalliliit kinnitas: Ukrainas viibivad Eesti mängijad on teel Poolasse

Karl Mihkel Eller
Copy
Ukraina jalgpalliklubis Rivne Veres mängiv Vladislav Kreida (keskel) Eesti koondise mänguvormis.
Ukraina jalgpalliklubis Rivne Veres mängiv Vladislav Kreida (keskel) Eesti koondise mänguvormis. Foto: Eero Vabamägi

Ukrainas väljakuulutatud eriolukord ja alanud sõjategevus Venemaaga on mõjutamas ka spordielu. Teadmata ajani on pausil kohalik jalgpalliliiga, kus mängivad ka kolm Eesti koondislast: Joonas Tamm, Vladislav Kreida ja Bogdan Vaštšuk. Lisakas viibib Ukrainas ka Eesti jalgpallur Mihkel Ainsalu. Viimastel andmetel on nad liikumas tagasi Eestisse ning seda on kinnitatud ka Eesti jalgpalliliit.

Eesti jalgpalliliit on kõigi mängijatega ühenduses ja saanud kinnituse, et Eestisse proovitakse tulla esimesel võimalusel. Mängijate sõnul on ummikud riigist lahkumiseks suured ja kütuse saamisega tõrkeid. Praeguse plaani järgi proovivad nad Lääne-Ukraina kaudu jõuda Poolasse ja sealt edasi sõidatakse Eestisse.

Eesti välisministeeriumi andmetel on sõjategevuse tõttu Ukraina õhuruum suletud, kuid maismaad pidi saab veel riigist lahkuda. Seda võimalust kasutavad ka Eesti jalgpallurid.

Varasemalt ütles Eesti jalgpalliliidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht, et Eesti jalgpallurid peaksid olema alustanud teekonda tagasi kodumaale. «Praegu pole lõplikku infot kõigi kolme kohta. Meie esindajad on olnud nendega ühenduses sel ja eelmisel nädalal. Kui midagi konkreetset selgub, siis anname sellest teada,» ütles Uiboleht Postimehele.

Kreida liitus Rivne Veres klubiga jaanuaris, Levadia mängija Vaštšuk läks laenulepinguga Poltava Vorsklasse kaks nädalat tagasi, samas klubis mängib möödunud suvest ka Tamm.

Pärast 18 mänguvooru juhib liigatabelit Donetski Šahtar, mis peab alates 2014. aastast oma kodumänge teistes Ukraina linnades. Esmalt Lvivis (2014-16), seejärel Harkivis (2017-20) ja nüüd Kiievis.

Eestlaste klubidest on parimal positsiooni Tamme ja Vaštšuki tööandja Poltava, mis on üheksa võiduga viies. Kreida leivaisa Rivne on kuue võiduga üheksandal kohal, kokku on liigas 16 meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles