Kas F1 reageeris kiirelt ja eemaldas kalendrist Venemaa GP?

Postimees Sport
Copy
2021. aasta septembris toimunud Venemaa GP.
2021. aasta septembris toimunud Venemaa GP. Foto: HOCH ZWEI via www.imago-images.de/SCANPIX

Kolmapäeval vormel-1 sarja kodulehte külastades said fännid üllatuse osaliseks, kui ootamatult oli alanud piletimüük Türgi Grand Prixile. Kuigi paljudele jäi mulje, et F1 oli otsustanud Venemaa GP Sotšis ära jätta ja asendada selle etapiga Istanbulis, siis tegelikult oli tegemist tehnilise viperusega.

F1 kodulehelt kadus võimalus osta piletit Venemaa etapile ning selle asemel oli asutud reklaamima Türgi GP-d, mida pole sel aastal kavaski. Korraldajad kinnitasid, et tegemist oli tehnilise veaga ning selles polnud midagi tahtlikku, vahendas BBC.

Vormel-1 sari kinnitas, et jälgib Venemaa ja Ukraina vahel toimuvat sõjalist kokkupõrget tähelepanelikult, kuid hetkel pole kalendrimuudatus nende plaanides. Venemaa GP on planeeritud 23.-25. septembrini Sotši autodroomile.

F1te kuulub Haasi meeskond, mis on registreeritud Ameerika Ühendriikidesse, kuid saab suurema osa finantsilisest toest Venemaalt ning nende eest sõidab venelane Nikita Mazepin. Meeskond ütles, et nende plaane sõjategevus praegu ei muuda, kuid kõigil arengutel hoitakse silm peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles