Meedia: UEFA tahab Venemaa vastased sanktsioonid kehtestada koostöös Euroopa Liiduga (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
UEFA president Aleksander Ceferin.
UEFA president Aleksander Ceferin. Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) pole jätkuvalt Peterburilt ära võtnud Meistrite liiga finaalmängu, mis peaks Venemaal toimuma kevadel. Samas on 25. veebruariks kokku kutsutud UEFA täitevkomitee ning on oodata olulisi otsuseid ning laiapõhjalisemaid sanktsioone Venemaale.

Viimastel nädalatel on paljudele pinnuks silmas olnud UEFA otsustamatus võtta ära 28. maiks Peterburisse planeeritud Meistrite liiga finaalmäng. Kuigi Venemaa agressioon Ukraina suhtes on kestnud juba pikalt, siis tundub, et neljapäeva ööl alanud laiaulatuslik sõjategevus on sundinud UEFAt kiiremini otsustama.

Kinnitamata andmetel on UEFA Peterburilt finaalmängu juba ära võtnud ning otsib uut mängupaika. Võimalustena käiakase välja Rooma, München, Pariis, Amsterdam ja Barcelona.

Ajakirjanike andmetel on UEFA-l plaan Venemaa sõjalise rünnaku tõttu kehtestada ka suured sanktsioonid, kuid seda tahetakse teha koostöös Euroopa Liiduga. Homme kell 11 Eesti aja järgi toimub UEFA erakorraline täitevkomitee istung, et olukorda hinnata ja teha otsuseid.

Päevakorda võivad tulla ka teised muudatused. Kuigi ükski Ukraina meeskond tänavu eurosarja play-offi ei pääsenud, siis Venemaa klubi Peterburi Zenit mängib neljapäeval Hispaanias Euroopa Liiga play-off’i teise kohtumise Real Betisiga. Kodumängu kaotas Zenit 2:3.

Rahvusvahelisel tasandil võõrustab Venemaa 24. märtsil MM-valiksarja play-off’is Poolat ning võidu korral läheb 29. märtsil vastamisi Rootsi või Tšehhiga. Ukraina pääses samuti play-offi ning külastab Šotimaad ja võidu korral kas Walesi või Austriat, et pääseda Kataris toimuvale MM-finaalturniirile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles