Viiekordne olümpiavõitja Kläbo: mõistan Venemaa käitumise täielikut hukka ja neilt tuleks MK-etapp ära võtta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Norra murdmaasuusataja Johannes Hösflot Kläbo.
Norra murdmaasuusataja Johannes Hösflot Kläbo. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Norra suusatäht Johannes Hösflot Kläbo ei suuda uskuda, mis täna Ukrainas juhtuma hakkas. Ta soovib, et Rahvusvaheline suusaliit (FIS) teeks kiiresti otsuse Venemaalt MK-etapi ära võtmise osas.

Murdmaasuusatamise MK-sari peaks tänavu lõppema 18.-20. märtsil Venemaal Tjumenis. Täna alustas Venemaa aga sõda Ukrainas ning selle mõistsid mitmed sportlased täielikult hukka. Nende hulka kuulus ka viiekordne olümpiavõitja Kläbo, kes nõuab FISi juhtidelt kiiremat sekkumist.

«FIS on varasemalt näidanud, et nad julgevad võtta vastu raskeid otsuseid ja näidata enda tugevust. Tegelikult pidanuks nad juba otsuse olema langetanud, et hooaja viimane võistlus toimuks Rootsis Östersundis. Mina isiklikult ei kavatse reisida riiki, mis kavatseb rünnata teist riiki,» lausus Kläbo Norra väljaandele VG.

«See, mis toimub hetkel Ukrainas, on hirmutav ja ma mõistan selle täielikult hukka. See lihtsalt tundub ebareaalne. Meie maailm lihtsalt muutus täielikult ja oluliselt ohtlikumaks.»

Kläbo sõnumiga liitus ka Norra suusaliit, kes samuti nõuab FISilt, et Tjumenis toimuma pidanud võistlused tühistataks viivitamatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles