Spordimaailm kutsub lõpetama koostööd Venemaaga

Ville Arike
, reporter
Copy
2018. aasta MMiks Peterburi püstitatud uhke staadion, mis vahepeal sai nime Gazprom Arena ning kus mai lõpus pidanuks toimuma Meistrite liiga finaal.
2018. aasta MMiks Peterburi püstitatud uhke staadion, mis vahepeal sai nime Gazprom Arena ning kus mai lõpus pidanuks toimuma Meistrite liiga finaal. Foto: Pjotr Kovaljov/TASS/Scanpix

Venemaa sõjaline sissetung Ukrainasse on maailma ühe päevaga täielikult muutnud ning toimuvast ei jää kõrvale ka spordivaldkond. Ukrainas leiba teenivad Eesti sportlased püüavad jõuda tagasi kodumaale, rahvusvaheline kogukond aga kutsub lõpetama spordialast koostööd Venemaaga.

Venemaa president Vladimir Putin maldas sõjategevuse alustamisega ära oodata Pekingi taliolümpiamängude lõpu, kuid peatselt algavatest paramängudest pole tal sooja ega külma. Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) võiks tõsiselt arutada, kas jätta Venemaa parasportlased mängudelt eemale.

Kõige enam ootab spordimaailm lähiajal aga kahe teise suure organisatsiooni, rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) ja Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) otsuseid. Nimelt peaks Venemaa koondis pidama kuu aja pärast jalgpalli MMi play-off-mängu või -mänge. Ajakava kohaselt võõrustaks Venemaa 24. märtsil Poolat ning võidu korral viis päeva hiljem Rootsit või Tšehhit. On selge, et Venemaale mängima sõita ei taha praegu keegi, ja ka Venemaaga mängida mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles