Relva haaranud Kiievi linnapea Klitško asub Ukrainat kaitsma: Putin on kaotanud reaalsustaju (7)

Karl Mihkel Eller
Copy
Vitali Klitško (vasakul) ja Vladimir Klitško.
Vitali Klitško (vasakul) ja Vladimir Klitško. Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Endine poksi raskekaalu maailmameister Vitali Klitško on pärast sportlaskarjääri lõpetamist keskendunud poliitikale ning on alates 2014. aastast Ukraina pealinna Kiievi linnapea. Pärast Venemaa verist rünnakut Ukrainale ja Kiievi lähistele tungimist ütles Klitško, et tal ei jää muud üle, kui haarata relv ja tormata kodumaad kaitsma.

«Pole muud valikut, kui haarata relvad,» ütles Klitško pärast Putini alustatud rünnakut Ukrainale, vahendas ITV hommikuprogramm Good Morning Britain. «Kiievlased on haaranud relvad ja on valmis oma linna kaitsma.»

Viimastel andmetel on Kiiev langenud raketitule alla, kuid neljapäeval antud intervjuus avaldas Klitško lootust, et Ukrainal on võimalik rünnaku alt võitjana välja tulla. «Ma usun seda, ma usun Ukrainasse ja oma inimestesse,» lisas Klitško.

«Putin on pärast verise sõja alustamist kaotanud igasuguse reaalsustaju. Mul ei jää muud üle, pean minema võitlema,» ütles Klitško, kellega on lubanud ühineda ka tema noorem vend ja samuti endine profipoksija Vladimir Klitško.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles