Jokerit otsustas KHList lahkuda. Mis saab liigas mängivast Läti klubist?

Karl Mihkel Eller
Copy
Riia Dinamo mängijad.
Riia Dinamo mängijad. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Soome esiklubi Helsingi Jokerit avaldas reede ennelõunal pressiteate, kus kinnitati varasemalt levinud infot, et nad lahkuvad Kontinentaalsest hokiliigast (KHL). Mis plaani peab aga Läti hokiklubi Riia Dinamo, mis kuulub samuti Venemaa korraldatud hokiliigasse?

KHList lahkumise teadeteni on viinud Venemaa alustatud sõda Ukrainas, mille vastureaktsioonina on spordimaailmas tehtud palju avaldusi ning plaanitakse laialdasi sanktsioone. KHLis mängib 24 klubi, neist kaks on nn Lääne klubid ehk Helsingi Jokerit ja Riia Dinamo.

Enne Jokerite ametlikku kinnitust liigast lahkumise kohta oli Soome üldsus klubi kõvasti survestanud ning tundub, et need kandsid vilja. Ka Venemaa ajakirjanikud kirjutasid enne pressiteadet päris kindlal toonil, et põhiturniiri teise kohaga lõpetanud Helsingi klubi pakib pillid kotti. Seda kinnitas ka Soome meedia.

Kuna Jokerit osalesid vaid KHLis, siis sisuliselt tähendab see, et klubil polegi sel hooajal rohkem väljundeid ning mängijaid pakutakse Soome kõrgliigaklubidele, kirjutas Iltalehti.

Riia Dinamo jäi KHLi läänekonverentsis 12. kohale ning play-offi ei pääsenud. Sellest hoolimata on Läti haridus- ja kultuurinimister Anita Muizniece teatanud, et plaanib korraldust, mis sunniks Dinamo Venemaa meistrivõistlustest loobuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles