Žalgiris keeldub vaatamata Euroliiga otsusele Venemaa klubidega mängimast (1)

Postimees Sport
Copy
Kaunase Žalgirise mängijad.
Kaunase Žalgirise mängijad. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Korvpalli Euroliigas mängiv Leedu tippklubi Kaunase Žalgiris andis teada, et ei kavatse mängudeks Moskva CSKA ja Peterburi Zenitiga Venemaale reisida. Hiljem lisas tiimi peadirektor Paulius Motiejunas, et nendega ei soovita kohtuda ka mujal.

«Oleme alustanud praeguse olukorra tõttu Euroliigaga läbirääkimisi. Kuigi seda hakatakse homsel kohtumisel arutama, siis otsustasime, et see on liiga aeglane ja tegime juba otsuse – Žalgiris ei lähe Venemaale, kus me peaks kaks põhihooaja mängu pidama,» sõnas klubi kodulehel Paulus Motiejunas eile.

Žalgirise fännid andsid oma meelsusest mõista ka eilsel Euroliiga kohtumisel Madridi Reali vastu. Žalgirise fänniarmee hakkas paar minutit enne kohtumise algust laulma 2014. aastal populaarsust kogunud Vladimir Putinist rääkivat lugu. Pärast lahtiviset alustati Ukrainat toetavate hüüetega.

Täna pärastlõunal avaldas aga Euroliiga pressiteate, kus seisis, et Venemaa klubid võivad sarjas jätkata, ent peavad seda tegema riigist väljas. Portaal Basketnews kirjutab, et Motiejunas kavatseb sellele vaatamata CSKA ja Zeniti mänge boikoteerida. Kaasani Unicsiga on leedulastel juba tänavu kaks mängu peetud.

«Žalgirise peadirektor Motiejunas pakkus välja idee, et kõik võiksid Venemaa klubisid boikoteerida. Kuigi toetajaid sellele ei leidunud, jääb ta endale kindlaks ning on valmis tagajärgedeks, mis võivad CSKA ja Zeniti mängudest loobumisega kaasneda,» teatas korvpalliportaal.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles