Kas aastaid Venemaa suusatajaid võõrustanud Tehvandi võtab idanaabreid ikka vastu? (13)

Christopher Krutto
Copy
Jaak Mae.
Jaak Mae. Foto: Arvo Meeks

Venemaa murdmaasuusatamise koondise liikmed on käinud aastaid suvel Tehvandi suusakeskuses laagris. Kuna Venemaa alustas eile sõda Ukrainaga, siis pole kindel, kas idanaabrite suusatajad on suvel endiselt Tehvandile oodatud.

Venemaa alustas eile sõjalist sissetungi Ukrainasse, mis on ülejäänud maailma poolt hukka mõistetud ja neile on määratud karmid sanktsioonid. Ka spordimaailmas on kõlanud kutsed koostöö venelastega lõpetada. Tehvandi suusakeskuse juht Jaak Mae tunnistas, et hetkel pole veel jõutud otsuseni, kas suvel keeldutakse Venemaa murdmaasuusatajate võõrustamisest.

«Eks me peame jälgima seda olukorda, mis toimub ja kuidas Euroopa Liit otsustab ja mis tuleb, lähtume ühtsetest arusaamadest. Nad (Venemaa murdmaasuusatajad - C.K) on pikki aastaid [Tehvandil] käinud. See on nii värske asi, et pole veel omavahel juhtkonnaga seda arutanud,» rääkis Mae Postimehele.

Ta lisas, et hetkel on koroonaviirusega seotud olukorra ja märtsis Tehvandil toimuva laskesuusatamise etapi tõttu nii palju toimetamist, et juhatus pole veel ühtset arvamust kujutanud. «Kindlasti kujundame selle. Oleme riigi sihtasutus ja kindlasti tuleb ministeeriumite poolt meile suuniseid. Meil on oma nõukogu ja selle järgi juhendume,» ütles Mae. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles