Venemaalt võeti Meistrite liiga finaal, aga FIFA venitab

Karl Mihkel Eller
Copy
Peterburi Gazprom Arena, kus algselt planeeritud 2022. aasta Meistrite liiga finaali ei toimu.
Peterburi Gazprom Arena, kus algselt planeeritud 2022. aasta Meistrite liiga finaali ei toimu. Foto: ANATOLIY MEDVED/SIPA/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) otsustas reedel toimunud erakorralisel täitevkomitee istungil, et 28. mail Peterburis toimuma pidanud Meistrite liiga finaal viiakse üle Pariisi. Põhjuseks Venemaa vägede invasioon Ukrainasse.

UEFA teatas, et algselt Peterburis Gazprom Arenal toimuma pidanud kohtumine toimub nüüd Stade de France’il Prantsusmaa pealinnas.

Spordiorganisatsioon avaldas erilist tänu Prantsusmaa president Emmanuel Macronile, kes nägi vaeva, et Euroopa klubijalgpalli kõige olulisem mäng toimuks Venemaa asemel Prantsusmaal.

«Koos Prantsusmaa valitsusega toetab UEFA täielikult jõupingutusi, et tagada Ukraina jalgpallurite ja nende perekondade päästmine, kes seisavad kodumaal silmitsi tõsiste kannatuste, hävingu ja ümberasumisega,» seisis UEFA avalduses.

Samuti keelas UEFA Venemaal UEFA sarja klubi- ja koondisemängude korraldamise. Mõistetavalt ei ole sõja tõttu võimalik Ukrainas praegu klubi- ja koondisemänge pidada.

Mis puudutab vähem kui kuu aja pärast toimuvaid MM-valikmängude play-off'e, kuhu pääses ka Venemaa koondis ja mida korraldab Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA), siis selle saatus on veel lahtine.

«Esimene matš toimub kuu aja pärast ja me loodame, et olukord rahuneb selle ajaga. Aga me oleme valmis ja langetame vajadusel kiire otsuse,» teatas FIFA president Gianni Infantino, vahendas uudisteagentuur TT.

Venemaa võõrustab 24. märtsil MM-valiksarja play-off’is Poolat ning võidu korral läheb 29. märtsil vastamisi Rootsi või Tšehhiga. Kõigi kolme riigi alaliidud on teatanud, et ei näe võimalust play-off'i mängu toimumiseks Venemaal.

Ukraina koondis pääses samuti play-off'i ning külastab Šotimaad ja kohtuks võidu korral kas Walesi või Austriaga, et pääseda Kataris toimuvale MM-finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles