Venemaalt pagenud tippsportlane: telekast oli näha ainult Putinit

Postimees Sport
Copy
Vladimir Putin teleekraanil. Foto on illustratiivne.
Vladimir Putin teleekraanil. Foto on illustratiivne. Foto: Maria Laura Antonelli/AGF/SIPA/Scanpix

Seoses neljapäeval alanud Venemaa ulatusliku rünnakuga Ukrainas on agressorriigi territooriumilt pagemas paljud, nende seas ka Venemaal viibinud tippsportlased. Üheks neist oli kelgutamise MK-etapiks Moskvas valmistunud austerlanna Tina Unterberger, kes selgitas Austria meediale, et Vene televisioonist ei näinud midagi muud peale president Vladimir Putini.

Unterberger oli neljapäeva hommikul minemas inspekteerima Moskva kelgutamise MK-etapi võistlusrada, kuid viis minutit enne seda saabus teade, et võistlus jääb ära ja riigist tuleb kiiresti lahkuda.

«Meile öeldi, et Venemaalt tuleb lahkuda võimalikult ruttu. Pärast lühikest koosolekut läksime hotelli tagasi,» selgitas Unterberger Kronen Zeitungile, kes ütles, et kuulis Ukrainas alanud sõjast Lääne meediast.

Austerlannat üllatas, et Venemaa televisioonis näidati ainult Putinit. «Vene TV-s oli näha ainult Putinit, see oli puhas propaganda. Tänaval liikudes oli aga pinget õhus tunda,» ütles Unterberger, kes ööbis hotellis, mis oli kiviviske kaugusel Venemaa välisministeeriumist.

Neljapäeva pärastlõunal pääses Austria koondis Viini lennukile ja lahkus riigist. Unterberger tõdes, et tundis Austrian Airlines’i lennuki pardale pääsedes kindlamalt. «See oli imelik situatsioon. Meie generatsioon lihtsalt pole mitte midagi sellist kogenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles