Vormel-1 sari tühistas Venemaal toimuma pidanud etapi

Postimees Sport
Copy
2021. aastal toimunud Sotši Grand Prix võitis Lewis Hamilton (Mercedes).
2021. aastal toimunud Sotši Grand Prix võitis Lewis Hamilton (Mercedes). Foto: DPPI via www.imago-images.de/Scanpix

Vormel-1 sari teatas, et tänavu septembriks planeeritud Venemaa Grand Prix Sotši autodroomil jäetakse ära, sest selle korraldamine pole praeguses olukorras võimalik.

«F1 maailmameistrivõistlused külastavad riike üle kogu maailma ja meil on positiivne visioon - inimesi ühendada ja rahvusi kokku tuua. Jälgime Ukraina arenguid kurbuse ja šokiga ning loodame praeguse olukorra kiirele ja rahumeelsele lahendamisele,» ütles F1 oma avalduses.

Otsus võeti vastu neljapäeva õhtul, mil koosoleku pidasid F1, Rahvusvaheline autoliit (FIA) ja meeskonnad.

Neljapäeva hommikul kinnitas F1, et jälgib Venemaa ja Ukraina vahel toimuvat sõjalist kokkupõrget tähelepanelikult, kuid siis polnud kalendrimuudatus nende plaanides. Venemaa GP pidi toimuma 23.-25. septembril Sotši autodroomil.

Eraldi probleem on vormel 1 sarja kuuluval Haasi meeskonnal. Nimelt kuulub selle hingekirja Venemaa piloot Nikolai Mazepin, kes võib kohast ilma jääda. Haasi boss Günther Steiner nentis, Mazepini teemale tuleb leida lahendus.

Nimelt toob Mazepin tiimi sponsorraha oma isa Dmitri kaudu - too on aga Venemaa presidendi Vladimir Putiniga lähedastes suhetes olev miljardär. Reedel Barcelonas peetud testisõitude eel eemaldas Haasi meeskond igatahes autodelt Mazepini kompanii logod.

Steiner kinnitas, et tiimi tulevik vormel 1 sarjas ei ole küsimärgi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles