Leedu korvpallilegend: Venemaa tuleks isoleerida nagu Põhja-Korea

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jonas Maciulis.
Jonas Maciulis. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Kaunase Žalgiris alistas eile õhtul koduplatsil üllatavalt kindlalt 68:47 Madridi Reali. Kohtumise järel sai mõlemalt tiimilt tänumeene Leedu korvpallilegend Jonas Maciulis, kes kommenteeris ka Venemaa rünnakut Ukrainale.  

Muide, Žalgiris on üks neist Euroliiga tiimidest, kes juba kinnitanud, et nad mingil juhul enam Venemaale mängima ei lähe. Ametlik otsus idapiiri taguste võistkondade osas peaks saabuma tänase õhtu jooksul. Eile jäid ära kõik kolm nende riigi klubi mängu.

«Toetan kõike, mida Žalgiris ja Euroliiga täna tegid,» ütles Maciulis eile õhtul portaalile 15min.lt. «Venemaa tuleks isoleerida täpselt samuti nagu Põhja-Korea – keegi ei saa sisse, keegi ei saa välja. Selliseid asju ei tohiks normaalses maailmas juhtuda.»

37-aastane Maciulis riputas ketsid varna mullu. Lisaks mitmetele teistele Euroopa tippklubidele mängis ta kõige pikemalt Žalgirises (2005-2009) ja Madridi Realis (2014-2018). 2015. aastal krooniti ääremängija ka Euroliiga meistriks. Lisaks leiab leedulase auhinnakapist mitmete riikide meistritiitleid.

Koondisega noppis Maciulis MMi pronksi, kaks EMi hõbedat ning korra tuldi kolmandaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles