Paralleelmaailmas? CSKA president imestas, miks neilt Euroliiga kodumängud ära võeti (3)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Andrei Vatutin.
Andrei Vatutin. Foto: Maksim Konstantinov/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Korvpalli Euroliiga esialgse otsuse kohaselt võivad Venemaa klubid turniiril jätkata, ent nad ei saa mänge pidada oma riigis. Kui paljude arvates pidanuks idanaabrid sarjast välja heitma, siis Moskva CSKA president Andrei Vatutin leiab, et neile tehti lausa liiga. 

Kõik kolm Venemaa klubi: CSKA, Peterburi Zenit ja Kaasani Unics võitlevad Euroliiga play-off'i pääsemise eest. Vatutini arvates pannakse nende riigi tiimid ebavõrdsesse olukorda.

«Situatsioon on keeruline. Puudub lahendus, mis kõigile hästi sobiks. Klubide peamine eesmärk on, et saaksime hooaja lõpuni viia. Kahjuks jäi mulle kohe [eilse] kohtumise algusest mulje, et otsus viia mängud Venemaalt minema, oli juba varem langetatud. Ma ei saanudki lõpuks aru, miks venelastelt korvpall ära võeti,» rääkis Vatutin portaalile TASS. 

«Praegu pole valitsuste tasemel antud soovitusi, et Euroopa liidu ja Euroopa riikide inimesed ei võiks Venemaale reisida. Aga muidugi tuleb toimuval silma peal hoida, sest eesootavat pole võimalik ennustada.»

CSKA president lisas, et neutraalsele pinnale suunates kaotavad Venemaa klubid lisaks kodupubliku toetusele ka finantsiliselt. Täpsem plaan pannakse paika tuleval nädalal.

Siiski, arvestades maailma spordi üldist suunda, peavad CSKA juhid tänama õnne – ja Euroliiga liikmesklubisid –, et nad üldse saavad hooaega sarjas jätkata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles