Eesti vehklejad loobusid Sotšis võistlemast ja naasevad koju

Postimees Sport
Copy
Eesti vehklejad Sotšis ei võistle.
Eesti vehklejad Sotšis ei võistle. Foto: Tairo Lutter

Täna pidanuks Venemaal Sotšis MK-etapi individuaalvõistlusel rajale tulema Eesti epeevehklejad Erika Kirpu, Kristina Kuusk ja Nelli Differt. Nad otsustasid turniirist siiski loobuda ning naasevad täna koju. 

Enne Eestisse jõudmist ei soovitud olukorda kommenteerida. Küll aga tõestab protokoll, et meie sportlased Sotšis kaasa ei tee. 

Venemaa rünnakute tõttu Ukrainale boikoteeritakse üle maailma agressor-riigi võistlusi ja kohati ka võistlejaid. Sama suuna on võtnud ka Eesti. 

«Oleme hoidnud sporti ja poliitikat võimalusel lahus. Kahjuks lõppes eile poliitika esimeste pommide ja surmadega. Jah, sportlane ei ole otseselt selles süüdi aga ta esindab riike, kes on keeranud ametlikult inimsuse vastu,» Eesti Olümpiakomitee (EOK) peasekretär Siim Sukles eile sotsiaalmeedias.

«Seega ei peaks ükski meie sportlane osalema ühelgi võistlusel, mis peetakse Venemaa või Valgevene riigis. Samuti ei näe ma kohta nende riikide territooriumitel toimuvateks rahvusvahelisteks jõuproovideks. Rahvusvahelistelt alaliitudelt ootaks sõnumit, et sõltumata nime muutusest või lipu peitmisest, ei ole Venemaa ja Valgevene esindajad kuhugile enam oodatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles