Järjekordne Eesti spordialaliit näitas venelastele ja Venemaal peetavatele võistlustele ust

Postimees Sport
Copy
Eesti ja Ukraina koondise sportlased MMA maailmakarikal (2021).
Eesti ja Ukraina koondise sportlased MMA maailmakarikal (2021). Foto: ESVL

Eesti sportliku vabavõitluse liit mõistab hukka Venemaa agressiooni Ukraina riigi vastu. Eesti sportliku vabavõitluse liidu liikmesklubid (7) võtsid eile ühehäälselt vastu otsuse antud olukorras mitte osaleda Venemaal ja Valgevenes toimuvatel spordivõistlustel ning mitte võõrustada Venemaa ja Valgevene sportlasi Eestis toimuvatel spordivõistlustel. Ühtlasi loodame, et samaväärsete avaldustega tulevad välja ka teised Eesti spordialaliidud.

«Olukord on keeruline ja on ääretult kurb vaadata, kuidas samad Ukraina sportlased, kellega veel äsja rahvusvahelistel tiitlivõistlustel oleme kohtunud, on nüüd olukorras, kus on vaja püss käes oma kodumaa eest seista,» kommenteerib asjade traagilist käiku alaliidu juhatuse liige Vallo Hannus.

Alaliidu teise juhatuse liikme Ott Tõnissaare sõnutsi mõistetakse ka Venemaa inimeste olukorda. «Paljud inimesed on sõja vastu ja tunnevad, et nende riik on tugevalt lõhestunud – see, mida tahab rahvas, ei ole see, mida korraldab riigivõim. Loodan, et Vene inimesed leiavad endas jõudu sellele olukorrale teise suuna andmiseks ja et ka asjade liikumine maailma mastaabis aitab sellele kaasa,» lisab Tõnissaar.

Eesti sportliku vabavõitluse liidu seisukoht on, et võitlus peab jääma spordiareenile. Oleme sellel raskel ajal mõtetes oma Ukraina sõpradega ja soovime Teile jõudu. Слава Україні!

Eesti sportliku vabavõitluse liikmesklubid:

spordiklubi Englas (Tartu)

spordiklubi Invicta (Pärnu)

MMAces (Pärnu)

vabavõitluseklubi RAMM (Tallinn)

TapaGym (Tapa)

Tokon (Tallinn)

Võimla (Tartu)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles