Valitsus otsustas: laskesuusatamise MK-etapil Otepääl Venemaa ja Valgevene sportlaseid ei näe (2)

Christopher Krutto
Copy
Venemaa laskesuusatäht Aleksander Loginov Otepää MK-etapil starti ei pääse.
Venemaa laskesuusatäht Aleksander Loginov Otepää MK-etapil starti ei pääse. Foto: Martin Divisek/SCANPIX

Rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) andis teada, et Eesti valitsuse otsuse tõttu Otepää MK-etapil Venemaa ja Valgevene sportlaseid võistlemas ei näe.

Veel eile polnud selge, kas Venemaa ja Valgevene sportlased on Otepääl oodatud või ei, kuid nüüd on selgus majas. «IBU on tihedas suhtluses järelejäänud MK-sarja korraldajatega Kontiolahtis, Otepääl ja Oslos, et mõista, milliste tagajärgedega peab võistluste korraldamisel arvestama.

Hetkeseisuga võivad Kontiolahti ja Oslo võistlused toimuda Venemaa ja Valgevene sportlastega. Eesti valitsus andis korraldajatele ja kohalikule alaliidule teada, et võistlust saab korraldada, kuid Venemaa ja Valgevene sportlased ei tohi seal osaleda,» seisis IBU pressiteates. 

Lisaks sellele anti teada, et IBU otseselt Venemaa ja Valgevene sportlaste võistlustel osalemist ei keela, kuid nad peavad osalema neutraalsete sportlastena ning nende riietusel ei tohi esineda lipuvärve või rahvuslikku sümboolikat. Lisaks ei mängita IBU võistlustel enam Venemaa ja Valgevene hümne.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles