Ukraina tippsportlased võtavad relvad ja lähevad Venemaa vastu sõtta

Christopher Krutto
Copy
Ukraina laskesuusataja Dmõtro Pidrutšnõi on üks neist sportlastest, kes on valmis rindel Ukraina vabaduse eest võitlema.
Ukraina laskesuusataja Dmõtro Pidrutšnõi on üks neist sportlastest, kes on valmis rindel Ukraina vabaduse eest võitlema. Foto: Hannah Mckay/SCANPIX

Mitmed praegused ja endised Ukraina tippsportlased on kinnitanud, et kavatsevad haarata relvad ja võidelda sissetungivate Venemaa sõdurite vastu.

Nende hulka kuuluvad näiteks poksija Oleksandr Ussõk kui ka laskesuusataja Dmõtro Pidrutšnõi. Lisaks on oma valmisolekut kinnitanud ka vennad ja endised poksijad Vitali ja Vladimir Klõtško.

Endine tipprattur Jaroslav Popovõtš, kes hetkel tegutseb World Tour'i kuuluva Trek-Segafredo tiimijuhina tunnistas, et kavatseb samuti kodumaale minna ning selle kaitsele asuda.

«Olen viimased kaks päeva mõelnud vaid sellele, et kodumaale minna ja relv haarata. Ma kõhklesin 2014. aastal palju. Teatasin oma otsusest naisele reede õhtul ja ta oli väga kuri. Ometi tunnen enda sees, et ma ei saa midagi teha. Muidugi ma kardan, aga 2014. aastal pidid inimesed pommitamise hirmus elama iga päev, kuigi palju vähem inimesi rääkis toimuvast ja ei läinud sinna. Nüüd ma ei taha peidus olla,» vahendab rtbf.be Popovõtši sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles