Eesti vehklejate saaga Venemaal: Kirpu kaotas passi, seetõttu ei saadud MK-etapist kohe loobuda

Ville Arike
, ajakirjanik
Copy
Erika Kirpu elas Sotšis üle mitu ärevat päeva.
Erika Kirpu elas Sotšis üle mitu ärevat päeva. Foto: Tairo Lutter

Sotši MK-etapile sõitnud Eesti naiste epeevehklemise koondis sai viimastel päevadel kodumaal kriitikat, miks kohe pärast Venemaa alustatud sõda Ukrainas võistlemast ei loobutud. Põhjus oli karm – sportlaste turvalisus ja turvaline kodumaale naasmine seati esmaseks prioriteediks ning see välistas kõik vähegi jõulisemad tegevused.

Nimelt avastas otse Itaaliast Sotši sõitnud Erika Kirpu neljapäeva hommikul, et tema pass on kadunud. Koheselt saadeti Eesti saatkonda päring asendusdokumendi kohta. Ent just samal päeval oli alanud sõda, saatkonnal oli aga Eesti Vabariigi sünnipäeva tõttu plaanitud vaba päev.

«Olime olukorras, kus on alanud sõda, Erikal aga pole ühtegi dokumenti. Lisaks tühistati meie tagasilend Sotšist Istanbuli, Venemaa tolle piirkonna lennujaamad olid pool päeva üldse kinni. Võistlus muutus teisejärguliseks, oluline oli tüdrukud elusalt ja tervelt koju tuua. Asusime sõdivas riigis, me ei saanud ses olukorras hakata tegema poliitilisi avaldusi. Me ei teadnud, mis Erika dokumentidest saab,» selgitas Eesti koondise peatreener Kaido Kaaberma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles