Kõik neli Eesti jalgpallurit on jõudnud tagasi Euroopa Liitu

Postimees Sport
Copy
Vladislav Kreida (esiplaanil) oli viimane Eesti jalgpallur, kes Ukrainast pääses.
Vladislav Kreida (esiplaanil) oli viimane Eesti jalgpallur, kes Ukrainast pääses. Foto: Vasily Fedosenko/Scanpix

Kõik neli Ukrainas viibinud Eesti jalgpallurit – Vladislav Kreida, Mihkel Ainsalu, Joonas Tamm ja Bogdan Vaštšuk – on jõudnud tagasi Euroopa Liitu.

Kui eilse seisuga oli teada, et Euroopa Liitu on jõudnud kolm mängijat, siis nüüd on kõik neli turvaliselt Ukraina riigipiiri ületanud ja naasevad Eestisse. Neljast mängijast kolm – Tamm, Vaštšuk ja Kreida – teenisid profileiba Ukraina kõrgliigas.

Teatavasti korraldasid FCI Levadia ja FC Flora reedesel Eesti jalgpallihooaja avamängul aktsiooni, millega nõuti sõja lõpetamist ja avaldati toetust Ukrainale. Eesti Jalgpalli Liit (EJL) saatis reedel Ukraina Jalgpalliliidule kirja, milles avaldas toetust, pakkus abi ja kinnitas, et praegusel väga keerulisel ajal, mil ukrainlased kaitsevad oma riiki Venemaa sõjategevuse vastu, on EJLi mõtted Ukraina jalgpallikogukonnaga.

25. veebruaril keelas UEFA Venemaa pinnal UEFA sarja klubi- ja koondisemängude korraldamise, muuhulgas tähendas see UEFA Meistrite liiga finaali viimist Peterburist Pariisi. Eesti vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril asetas EJL pärja Vabadussõja võidusambale, et meenutada vabaduse eest elu andnud inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles