Eesti jalgpallikoondislase uskumatu teekond Ukrainast koju: lihtsalt pikutasin looteasendis, läbikülmunult, söömata ja magamata

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Mihkel Ainsalu (valges) oli sõlmimas karjääri parimat lepingut, ent siis ründasid Venemaa väed Ukrainat.
Mihkel Ainsalu (valges) oli sõlmimas karjääri parimat lepingut, ent siis ründasid Venemaa väed Ukrainat. Foto: Fabio Ferrari/AP/Scanpix

«Kui tead, et lähed elu parimat lepingut sõlmima, aga ühel hetkel oled keset sõjaterritooriumit ja põgened elu eest...» mõtiskles Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Mihkel Ainsalu elu kahele kõige jõhkramale päevale tagasi.

Eelmisel hooajal Tallinna JK Legionit esindanud 25-aastane vutimees lendas 23. veebruaril Kiievisse, et sealt järgmisel päeval kell 13.20 rongiga ca 500 kilomeetrit eemale Harkivisse sõita. Leping oli valmis ning ootas vaid Ainsalu allkirja. Ta on varemgi Ukrainas mänginud, kaks hooaega tagasi Lvivis, aga nüüd oli laual veelgi ägedam pakkumine.

Veel kolmapäeval nautis meie mees hotelli restoranis õhtusööki ning läks magama rahuliku südamega. Ta sai küll teada, et kohaliku liigahooaja algus lükatakse edasi, ent järgmisel päeval lahti rullunud sündmuste kõrval ei saa seda nimetada isegi piisakeseks ookeanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles