FIFA lubab Venemaal riigisümboolikata võistlemist jätkata

Karl-Joosep Küngas
Copy
FIFA lubab Venemaal MM-sõelmängudel mängida, ent nad peavad loobuma enda riigisümboolikast.
FIFA lubab Venemaal MM-sõelmängudel mängida, ent nad peavad loobuma enda riigisümboolikast. Foto: LESZEK SZYMANSKI/SCANPIX

Pikalt vaikinud maailma jalgpalliliit (FIFA) kehtestas Venemaale viimaks sanktsioonid. Nad on esitanud Venemaale võimaluse võistlemist rahvusvahelisel areenil jätkata, ent selleks tuleb loobuda riigisümboolikast.

Mitmed riigid keeldusid Venemaa jalgpallikoondistega mängimast, nende hulgas Inglismaa, Poola, Tšehhi ja Rootsi. See nõudis FIFAt tegutsema ning peagi tuldigi lagedale võimalusega.

«FIFA soovib korrata, et mõistab hukka Venemaa sõjalise agressiooni Ukraina vastu. Vägivald pole kunagi lahendus ning FIFA soovib edastada kaastunde kõikidele, kes on Ukrainas toimuvast mõjutatud,» seisab FIFA sõnavõtus.

FIFA kehtestas Venemaa suhtes sanktsioonid. Nad peavad mängimise jätkamise korral loobuma enda lipust, hümnist ja nende kodumängud peavad toimuma neutraalsetel väljakutel. Siinkohal tekivad uued küsimused, et millised riigid oleksid valmis võõrustama ikkagi Venemaa koondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles