Poola ja Rootsi jalgpallikoondised saatsid FIFA pehme otsuse, et Venemaa võib võistlemist jätkata, kohe pikalt

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Poola jalgpallikoondis keeldub Venemaaga mängimast.
Poola jalgpallikoondis keeldub Venemaaga mängimast. Foto: Pawel Andrachiewicz via www.imago-images.de/Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA otsustas, et Venemaa võib võistlemist jätkata, ent riigilipu, hümni ja muu riigi sümboolikata. Meie idanaabrite potentsiaalsed järgmised vastased aga sellega ei lepi.

Märtsi lõpus pidanuks Rootsi, Poola, Tšehhi ja Venemaa ühisel miniturniiril välja selgitama, kes pääseb MM-finaalturniirile. Sõja puhkedes andis kolmik aga kiiresti teada, et nemad ei kavatsegi venelastega mängida. Eilne FIFA otsus ei muutnud selles suhtes midagi.

«FIFA otsus pole meie jaoks aktsepteeritav. Ukrainas toimuva sõja tõttu pole meil huvi platsile tulla. Meie seisukoht jääb samaks: Poola rahvuskoondis EI MÄNGI play-off'i mängu Venemaa vastu, hoolimata sellest, mis nime Venemaa tiim kannab,» teatas Poola vutiliidu president Cezary Kulesza sotsiaalmeedias.

Temaga liitus Rootsi alaliidu juht Karl-Erik Nilsson. «Meie arvamus ei muutunud pärast FIFA otsust. Olukord Ukrainas pole muutunud. Arutame asja ka Poola ja Tšehhiga, et saaksime FIFA-le saata üksmeelse otsuse,» rääkis ta portaalile Fotbollskanalen.

Kuigi tšehhid pole veel värske avaldusega välja tulnud, siis ilmselt ühinevad nemadki Rootsi ja Poola seisukohtadega. Seni on kogu trio hoidnud ühtset joont. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles