VTB-liiga klubi eesotsas lahkunud Leedu koondise peatreener: kaotan rahas, aga magan rahulikult

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kazys Maksvytis.
Kazys Maksvytis. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Lisaks sellele, et Venemaa korvpalli tippklubid jooksevad võõrmängijatest tühjaks, lahkus VTB Ühisliiga tiimi Permi Parma eesotsas peatreener Kazys Maksvytisega. Eile Leedu koondise MM-valikmängus Bosnia ja Hertsegoviina vastu võidule tüürinud juhendaja otsust ei kahetse. 

«Magasin eile öösel rahulikumalt, sest tegin otsuse. Praeguses olukorras polnud teist valikut. Ma ei naase Permi, teavitasin sellest klubi juhte. Jään Leetu, muud detailid selguvad hiljem. Kaotan rahaliselt, aga see polegi peamine. Magan rahulikult, sest tegin otsuse, mis tuli mu südamest,» ütles Maksvytis eile kodumaa meediale.

44-aastane treener tüüris Parmat 2019. aasta suvest. Ta on väga hinnatud treener, keda taheti juba mõnda aega ka Leedu koondise etteotsa. Mullu septembris võttis Maksvytis pakkumise viimaks vastu. Tema käe all on võidetud neli seni peetud kohtumist, kõik 2023. aasta MM-valiksarjas. 

Parma tiimi kuuluvad või kuulusid lisaks peatreenerile ka kaks Leedu mängijat – Adas Juskevicius ja Eigirdas Zukauskas – ning abitreener Gintaras Kadziulis. Maksvytis ütles, et enamik neist on otsustanud lahkuda, aga valiku tegemine ja kommenteerimine jääb igaühele personaalseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles