AMETLIK ⟩ Kontaveit tegi Eesti tennise ajalugu, võimas Djokovic langes troonilt (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: KARIM JAAFAR/AFP/Scanpix

Värskelt avaldatud tennise maailma edetabelites väärivad eraldi märkimist kaks nähtust: Anett Kontaveit tõusis viiendale kohale, Novak Djokovic langes teiseks.

Viimase poole aasta jooksul Eesti tenniseajalugu oluliselt uueks kirjutanud Kontaveit tegi seda taas. Enne tänast oli riigi ja ka tema enda parim edetabelikoht kuues. Peterburi turniiri võidu ja Doha finaalipääsuga õnnestus seda positsiooni võrra veelgi kergitada.

Kontaveidil on koos 4721 punkti. Kataris võidutsenud Iga Swiatek tõusis neljandaks (4776). Ka teine ja kolmas koht ei jää kaugele. Arõna Sabalenkal on koos 4853 ning Barbora Krejčíkovál 5073 silma. Vaid esireket Ashleigh Barty on teistest ees (7980).

Kaia Kanepi, kes pole pärast Austraalia lahtisi võistelnud, langes 66. kohale. Esialgselt pidanuks ta täna USAs alustama ITF-turniiri, ent loobus sellest. Kanepi peaks sarnaselt Kontaveidiga platsile naasma tuleval nädalal algaval WTA 1000 mõõduvõtul, kuulsal Indian Wellsil. 

Meeste ATP-tabeli eesotsas lõppes vähemalt praegu Djokovici valitsusaeg. Serblane oli esikohal 132 nädalat järjest. Ühtekokku on ta tipus olnud 361 nädalat, mis tähistab ka rekordit. Pärast pikka mängupausi piirdus tenniseäss Dubais kolme matšiga.

Värskes pingereas tõusis liidriks Daniil Medvedev. Tõsi, edu pole suur. Tal on koos 8615, Djokovicil 8465 punkti. Kolmas on Alexander Zverev (7515). 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles