VIDEO ⟩ Heino Enden arvab, et Euroliiga tegi õige otsuse, lubades Venemaa klubidel sarjas jätkata (8)

Postimees Sport
Copy
Heino Enden sajandi alguses Eesti koondise peatreenerina.
Heino Enden sajandi alguses Eesti koondise peatreenerina. Foto: Toomas Huik

Vaatamata sissetungile Ukrainasse otsustas korvpalli Euroliiga, et Venemaa klubid võivad sarjas jätkata, kui mängivad neutraalsel pinnal. See teema on tekitanud palju vastukaja.

Paljud peavad Euroliiga otsust liialt pehmeks. Näiteks Leedu suur uudisteportaal, sarja varasem meediapartner 15min.lt otsustas edaspidi võistlusi boikoteerida. 

Oma meelsusest andsid selgelt märku ka mitmete Venemaa klubide välismängijad. Näiteks Moskva CSKAst on juba lahkunud neli leegionäri. Sama saatus tabas või tabab ka teisi tippsatse.

1982. aasta maailmameistri, endise pikaaegse Tallinna Kalevi, aga ka CSKA mängija Heino Endeni arvates oli lahendus pigem ootuspärane. 

«Venemaal ei mängita, aga Venemaa klubid saavad praegu vähemalt jätkata. Euroliiga ei ole ju otseselt Vene riigiga või korvpalliga seotud liiga. Venelaste osakaal selles liigas on väga väike. Mängijaid on ju vähe – isegi Venemaa klubides on nende roll väike. See on nii tugev, hea ja vaadatav liiga, et liiga seisukohalt tehti täiesti õige otsus,» ütles Enden ERRi spordile.

Vaata ja kuula, mida ekskorvpallur ja treener rääkis ka Eesti koondise esitustest:

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles