Rahvusvaheline võrkpalliliit kehtestas Venemaale hädised sanktsioonid, elevant jäi tuppa (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kas Venemaale jääb tõepoolest MMi korraldusõigus?
Kas Venemaale jääb tõepoolest MMi korraldusõigus? Foto: Fotostand / Reuhl via www.imago-images.de/Scanpix

Rahvusvaheline võrkpalliliit (FIVB) on üks neist organisatsioonidest, kes üritab vaatamata Ukraina sõjale Venemaa sporti ja sportlasi hoida.

Esialgu ei kehtestanud FIVB venelastele ainsatki piirangut. «Usume, et sport ja poliitika peaksid lahus püsima,» märkisid nad reedeses pressiteates. 

Lisati, et jätkatakse endise plaani järgi: Venemaale jäävad erinevate võistluste, ka suve lõpus toimuva MMi korraldusõigused. Avaldus tekitas võrkpalliringkondades pahameelt. Protestikirja saatis Euroopa alaliitu ka Eesti võrkpalliliidu president Hanno Pevkur. 

FIVB võttis pahameelt kuulda, aga vaid osaliselt ja üsna sümboolselt. Venelased jäid ilma kõigest juuni lõpus – juuli alguses toimuma pidanud meeste ja naiste Rahvuste liiga ühest turniirist. Augustis ja septembris peetav MM jäi aga paika.

«FIVB on Ukrainas eskaleerunud konflikti tõttu sügavalt mures. Loodame südamest, et Ukraina inimeste jaoks laheneb kõik rahumeelselt ja kiiresti,» vahendas InsideTheGames alaliidu seisukohta.

«FIVB jätkab olukorra jälgimist. Oleme vajadusel valmis 2022. aasta kalendris muudatusi tegema. See puudutab ka augustis ja septembris toimuvaid maailmameistrivõistlusi.»

Praeguse seisuga toimub võrkpalli MM 26. augustist 11. septembrini Venemaa kümnes erinevas linnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles