PM POOLAS Eesti korvpallikoondis kaotas napilt Poolale, aga täitis miinimumülesande

Ville Arike
, reporter, Lublin
Copy

Eesti koondis oli lähedal MM-valiksarjas edasipääsu kindlustamisele, kuid Lublinis peetud mängus Poolaga tuli vastu võtta 68:70 kaotus. Siiski tähendas see miinimumülesande täitmist, sest tänu reedel Tallinnas saadud neljapunktilisele võidule jäädi poolakate vastu omavahelistes mängudes plussi ja see võib lõpuks tähtsaks osutuda.

«Kui kaotad, on ikka kehv olla. Aga kui natuke mõtlema hakkad, siis kahe mängu kokkuvõttes pluss kaks tähendab, et Poola peab meie edestamiseks kaks viimast mängu kindlasti võitma, juhul kui meie mõlemad kaotame. Selles mõttes oleks viiepunktiline kaotus olnud palju valusam. Kui kaotad, ei oska olla õnnelik, kuid võib-olla on tulemus, mille kätte saime, turniiri lõpuks okei,» olid peatreener Jukka Toijala esimesed mõtted.

Eesti alustas mängu väga hästi, kaitses tegutseti peaaegu eksimatult ja kaheksaminutilise mängu järel juhiti lausa 17:5. Võidukohustuse raskuse all poolakad olid krampis, tegid ainuüksi avaveerandil seitse pallikaotust. Paraku ei suutnud Eesti seda ära kasutada ega edu säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles