Venemaa olümpiamedalist: vihkan sõda ja olen vägivalla vastu! Miks taas meie sportlasi survestatakse? (5)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tatjana Ivanova Pekingi olümpial.
Tatjana Ivanova Pekingi olümpial. Foto: JORGE SILVA/Reuters/Scanpix

Venemaa kelgutaja, maailmameister ja tänavustelt Pekingi talimängudelt pronksi teeninud Tatjana Ivanova ei mõista, miks Venemaa sporti ja sportlasi üritatakse isoleerida.

«Sõbrad! Mina isiklikult olen sõja ja igasuguse vägivalla vastu! Aga! Miks on hakatud Venemaa sportlasi keelustama? Miks oleme meie jälle surve all? Miks teiste riikide sportlased keelduvad meie sportlaste vastu võistlemast?» kirjutas Ivanova ühismeedias.

«Kui te tõesti ei soovi võistelda, siis jääbki meile rohkem medaleid. Aga tekitab palju küsimusi, miks erinevate riikide alaliidud seda toetavad ja teevad selliseid otsuseid. Keegi pole meiega konsulteerinud. Miks oled ühe riigi kodakondsust omades ühtäkki ringist välja heidetud ja heidik? Kes nendele küsimustele vastab?»

Ta lisas: «2018. aastal määrati mulle võistluskeeld. Praegu üritatakse sama teha. Mille eest? Lihtsalt öelge mulle, mida olen valesti teinud? Sellepärast, et olen Venemaalt? Olen oma riigi ja rahva üle uhke! Palun lõpetage! Ärge võitke kõiki medaleid!»

Ivanovale määrati 2018. aastal keelatud ainete ja/või võtete kasutamise eest esialgu eluaegne võistluskeeld. Ta suutis aga tõestada, et ei saanud osa Venemaa riiklikust dopinguskeemist ning pääses karistusest. 

31-aastase sportlase auhinnakapist leiab lisaks tänavusele olümpiapronksile Sotši mängude hõbeda. Tal on kuhjaga medaleid ka MMidelt ja EMidelt. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles