EJL: oleme veendunud, et FIFA eemaldab Venemaa ja Valgevene rahvusvahelisest jalgpallist

Postimees Sport
Copy
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Eero Vabamägi

Poola, Rootsi ja Tšehhi jalgpalliliidud on viimastel päevadel teatanud, et keelduvad Venemaaga mis tahes vormis ja pinnal pidamast MM-valikmänge, samuti on kokkupuudetest Venemaa jalgpalliga keeldunud Inglismaa ja Albaania. Milline on Eesti jalgpalli liidu seisukoht? 

Postimees saatis kodusele alaliidule järgmised küsimused:

«Poola, Rootsi ja Tšehhi on avaldanud selge seisukoha, et nemad ei mängi MM-valiksarjas Venemaa koondise vastu, ükskõik millisel kujul ja kohas see vastu tuleks. FIFA eilne seisukoht Venemaa kohta oli arusaamatu. Kas Eesti jalgpalli liit on olnud Venemaa-Ukraina sõja valguses ühenduses teiste rahvuslike jalgpalliliitudega? Kas EJL plaanib koos teistega või iseseisvalt teha FIFA-le ja UEFA-le ettepaneku peatada sõja lõpuni ja Ukraina territoriaalse terviklikkuse taastamiseni Venemaa ja Valgevene liikmelisus neis organisatsioonides? Kui seda ettepanekut ei tehta, siis miks?

10.–11. märtsil osaleb Eesti FIFA e-jalgpalli võistluste play-in'is, samasse alagruppi kuulub ka Venemaa. Kas Eesti nõustub Venemaaga mängima?»

Eesti jalgpalli liidust vastas avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Eva Nõmme:

«Eesti jalgpalli liit avaldas oma tugevat toetust Ukraina jalgpalliliidule ja pakkus ka oma abi. Praegusel väga keerulisel ajal, mil ukrainlased kaitsevad oma riiki Venemaa sõjategevuse vastu, on EJLi mõtted Ukraina jalgpallikogukonnaga. Reedesel Eesti jalgpallihooaja avamängul toimus FCI Levadia ja FC Flora poolt aktsioon, millega nõuti sõja lõpetamist ja avaldati toetust Ukrainale. Järgmised analoogsed tegevused on ees.

Oleme olnud ühenduses teiste riikide jalgpalliliitudega ja toetame nende ning Rootsi, Tšehhi ja Poola alaliidu seisukohta ja oleme veendunud, et FIFA eemaldab Venemaa ja Valgevene rahvusvahelisest jalgpallist.

FIFA e-jalgpalli võistlustel on meid loositud samasse alagruppi Saksamaa, Bulgaaria, Slovakkia, Islandi, Põhja-Iirimaa ja Venemaaga, mängud olid kavandatud 10. ja 11. märtsile, kuid koos alagrupikaaslastega toetame nõuet Venemaa võistlustelt eemaldada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles