Euroliiga ei luba Venemaa klubidel enam väljakule astuda (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Möödunud nädalal jäi juba Venemaa klubidel väljakule tulemata. See võibki sedasi tulevikus jääda.
Möödunud nädalal jäi juba Venemaa klubidel väljakule tulemata. See võibki sedasi tulevikus jääda. Foto: Via Www.imago-images.de/scanpix

Korvpalli Euroliiga jõudis viimaks seisukohale, mida teha sarjas mängivate Venemaa klubidega. Täna otsustati, et kõik nende edasised kohtumised on määramatuks ajaks tühistatud.

Väljaande BasketNewsi teatel jätkab Euroliiga edasi Venemaa klubideta ehk kõik 15 teise riigi klubi mängivad edasi. Jätkatakse juba varasemalt määratud kalendri alusel ning Venemaa meeskondade kohtumised on määramatuks ajaks edasi lükatud.

Euroliigas mängivad Venemaa meeskondadest Moskva CSKA, Peterburi Zenit ja Kaasani Unics.

Samuti langetati sarnane otsus Euroopa tugevuselt teises klubisarjas Eurocupis mängiva Krasnodari Lokomotiv Kubani kohta.

Euroliiga jälgib tähelepanelikult maailmas toimuvat ning teeb järgmisi samme vastavalt sellele. Nad teatavad endiselt, et on igasuguse vägivalla või sõja vastu.

Kui olukord Ukrainas lähiajal ei parane, siis vaadatakse üle ka Venemaa klubide tänavuse hooaja varasemad mängud Euroliigas. Need tulemused tühistatakse, et saaks paika õiglane paremusjärjestus sõelmängudeks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles