Putinilt võeti tema must vöö (3)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Sputnik/Scanpix

«Tal ei jää alles midagi isegi enda üles poomiseks: Putinilt võetakse ka taekwondo must vöö» – niimoodi pealkirjastas Ukraina päevaleht Сегодня uudise sellest, et maailma taekwondo liit otsustas Venemaa riigijuhilt võtta talle omistatud auvöö.

Putinile anti üheksanda dan'i järgu must vöö 2013. aastal, kuid pärast Ukrainasse sissetungi otsustasid taekwondo-isad selle auvöö temalt ära võtta. 

«Maailma taekwondo (WT) mõistab tugevalt hukka Ukraina elanike vastased jõhkrad rünnakud, mis lähevad kategooriliselt vastuollu taekwondo motoga – rahu on väärt rohkem kui võit  – ning meie väärtushinnangutega austusest ja sallivusest,» kulges nende teade.

Lisaks eemaldas WT kõikjalt Venemaa ja Valgevene lipud ning peatas nende liikmelisuse. «Maailma taekwondo üldsus on mõtetes Ukraina inimestega ja loodame kiiret sõja lõppu,» lisas liit.

Sarnase hoiaku on Venemaa ja Valgevene suhtes võtnud praeguseks peaaegu kõik maailma spordiliidud, vastava juhise on välja saatnud ka rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK). 

Putinilt on võetud ka haruldane kuldne olümpiaorden ning ta on kõrvaldatud rahvusvahelise judoliidu aupresidendi kohalt. Tõsi, seda vaid ajutiselt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles