Rahvusvaheline suusaliit vandus survele alla: Venemaa ja Valgevene sportlased sel hooajal enam võistelda ei saa (2)

Christopher Krutto
Copy
Venemaa suusatäht Aleksandr Bolšunov tänavu enam MK-sarjas rajale ei pääse.
Venemaa suusatäht Aleksandr Bolšunov tänavu enam MK-sarjas rajale ei pääse. Foto: KIMMO BRANDT/SCANPIX

Kuigi veel möödunud nädalavahetusel osalesid rahvusvahelise suusaliidu (FIS) egiidi all toimunud võistlustel ka Venemaa ja Valgevene sportlased – kusjuures veel oma lipu all –, siis nüüd võeti vastu otsus, et sel hooajal agressorriikide esindajaid enam võistlusradadel näha ei soovita.

FIS otsustas Venemaa ja Valgevene sportlastele esialgu ust mitte näidata, tuues välja, et sportlased pole otseselt sõja puhkemises süüdi. Siiski hakkasid survet avaldama mitmed alaliidud ja ka näiteks murdmaasuusatamise MK-sarja peasponsor Coop. 

«Selleks, et tagada FISi egiidi all toimuvatel võistlustel sportlaste turvalisus ja juhindudes rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) soovitusest, tegi FIS ühehäälse otsuse, et Venemaa ja Valgevene sportlased ei saa kuni hooaja lõpuni ühelgi võistlusel osaleda,» seisis teadaandes.

«FIS avaldab siirast lootust, et konflikt Ukrainas lõpeb kiirelt ja rahvusvaheline spordikogukond saab alustada taasehitamise protsessi, et kõik sportlased ja riigid võiksid uuesti võistlustel osaleda,» lisati seal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles