Jõuline samm: Venemaa ja Valgevene võrkpallurid lõigatakse täielikult rahvusvahelisest spordist välja

Christopher Krutto
Copy
Venemaa võrkpallikoondis Tokyo olümpial.
Venemaa võrkpallikoondis Tokyo olümpial. Foto: MANU FERNANDEZ/Scanpix

Rahvusvaheline võrkpalliliit (FIVB) andis teada, et rahvusvahelisest võrkpallist lõigatakse välja kõik Venemaa ja Valgevene kodakondsusega isikud.

Kuigi FIVB puikles algselt Venemaa ja Valgevene vastaste sanktsioonide vastu ja andis mõista, et tänavu Venemaal toimuma pidanud MM seal ka aset leiab, siis täna on tehtud suunamuutus.

Kõigepealt anti teada, et Venemaalt võetakse ära kõik FIVBi egiidi alla kuuluvad võistlused, kaasa arvatud augustisse planeeritud MM. Mõni aeg hiljem anti teada, et kõik Venemaa ja Valgevene võistkonnad, sportlased ja ametnikud lülitatakse rahvusvahelisest võrkpallist välja.

«Pärast FIVBi esialgset otsust eemaldada Venemaalt kõik ametlikud võistlused, otsustas FIVBi juhatus, et Venemaa ja Valgevene rahvusesinduses, klubid, ametnikud ja võrkpallurid ei tohi rahvusvahelistest või kontinentaalsetest võistlustest osa võtta,» seisis teadaandes.

«FIVB tunneb suurt muret Ukrainas toimuva sõja pärast ja selle kohutava mõju pärast, mida see nii paljudele eludele jätab ning seisab koos võrkpallimaailma ja Ukraina inimestega nind loodab, et olukorrale leitakse kiirelt rahumeelne lahendus,» lisati seal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles