VIDEO Ukraina tenniseäss alistas venelanna: ma ei mängi enda, vaid kogu riigi eest (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Elina Svitolina pärast võidukat matši.
Elina Svitolina pärast võidukat matši. Foto: AP/Scanpix

Mehhikos peetava WTA 250 turniiril viis fortuuna kokku ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 15.) ja venelanna Anastasija Potapova (WTA 81.). Mõistagi tekitas vastasseis palju kõneainet.

Kohe pärast loosi oli Svitolina üsna šokeeritud. Ta esitas tingimuse, et tuleb platsile vaid juhul, kui Potapova mängib neutraalse lipu all. Põhimõtteliselt vahetult enne matši selline otsus langetatigi: Venemaa ja Valgevene sportlased võivad oma sümboolikata võistlemist vabalt jätkata.

Läinud ööl toimunud kohtumises alistas Svitolina kindlalt 6:2, 6:1 Potapova. Ukrainlanna oli mängu järel mõistagi emotsionaalne.

«See oli eriline [võit], sest praegu Ukrainas toimuv on hirmuäratav. Möödas on kuus päeva ja kõik Ukraina tennisistid ning inimesed elavad suures hirmus, et mis küll toimub,» sõnas Svitolina mängujärgses intervjuus.

Juba varem teatas 27-aastane tennisist, et annetab kogu teenitud auhinnaraha Ukraina abistamiseks. «Ma ei mängi siin lihtsalt tennist ja enda eest. Mängin kogu oma rahva ja riigi eest. Mängin, et aidata Ukraina sõjaväge ja hädas inimesi. Iga siin teenitud võit on väga eriline,» lisas Svitolina.

Kuna Mehhikos peetakse WTA madalaima kategooria turniir, pole auhinnarahad üleliia suured. Ent abiks ikka. Näiteks avaringi võiduga kasseeris Svitolina 3675 USA dollarit. Tšempionile on ette nähtud 31 000.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles