Kiievi linnapea Klõtško sõnum Putinile: oleme valmis oma rahva eest surema (5)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Vitali Klitško.
Vitali Klitško. Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix

Endine poksi raskekaalu maailmameister, ukrainlane Vitali Klõtško sukeldus pärast sportlaskarjääri poliitikasse ning temast sai Kiievi linnapea. Praegu võitleb ta ihu ja hingega, et Venemaa rünnakuid tõrjuda.

Klõtško teatas kohe sõja alguses, et haarab relva ja seisab vaenlasele vastu. Värskes intervjuus CNNile õhkus linnapeast meeletut motivatsiooni kodumaad kaitsta.

«Me juba olime Nõukogude Liidus, me ei taha uuesti Vene võimu alla sattuda,» hoiatas Klõtško agressor Vladimir Putinit. «Me näeme oma tulevikku demokraatliku ja modernse Euroopa riigina. Pole küsimustki, me võitleme kindla eesmärgi nimel. Võitleme oma riigi ja unistuste eest.»

Ta jätkas: «Ma pole kunagi olnud nii patriootlik. Olen meie sõjaväe üle uhke. Meie Ukraina vägi on jäänud tugevaks ühe maailma tugevama armee vastu. Meie sõdurid on kangelased. Praegu aitavad tuhanded elanikud tugevdada tsiviilkaitset. Inimesed tulevad ja võtavad relvi, et kaitsta oma kodu, peret, riiki ja meie tulevikku. Olen väga uhke, kui patriootlikud on meie inimesed.» 

«Meid ei huvita, kui tugev on Venemaa armee. Me oleme valmis surema oma koduriigi ja perede eest,» rõhutas Klõtško. «Ukraina on meie kodu ja tulevik, aga keegi tahab selle lihtsalt käest võtta.»

Väidetavalt on Vitali ning tema vend Volodimir Klõtško nende 24 ukrainlase seas, kelle surma Putin ihkab. Teiste hulgas kuulub Putini musta nimekirja ka Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles