Jasikevicius sõjast Ukrainas: kui inimesed arvavad, et nad elavad liiga kaugel, siis nad eksivad

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Šarunas Jasikevicius,
Šarunas Jasikevicius, Foto: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix

Euroopa korvpalli üks hinnatumaid treenereid Šarunas Jasikevicius tunnistas, et Ukrainas toimuvad õudused puudutavad meid kõiki.

«Ausalt öeldes tunnen end väga halvasti. Jälgin kogu aeg televisiooni, CNN ja BBC käivad pidevalt. Tuleme iga päev saali, räägime korvpallist, aga see pole lihtne,» vahendas Barcelona meeskonda tüürivat Jasikeviciust portaal BasketNews.

«See on vältimatu, et hommikul esimese asjana telefonist vaadata, mis toimub. Loodan, et Kiiev püsib endiselt Ukraina käes. Ööga võib tulla palju uudiseid. Muretsen kõigi pärast.»

Ta jätkas: «Võib-olla siin [Hispaanias] ei saada kõigest päris hästi aru. Meie oleme alati elanud selles osas maailmas, kus teame, mis päriselt toimub. Seda olukorda tuleb võtta tõsiselt. See [sõda] peab kohe lõppema. Hispaania riik peaks olema veidi agressiivsem. Tean, et räägin teemast, millest ma ehk ei peaks, aga nii ma mõtlen.»

Leedulasest treener ei välista, et Vladimir Putin võib sihikule võtta ka Baltimaad.

«Me ei tea, kui kaugele see mees võib minna. Peame ühel või teisel viisil Ukrainat aitama. Leedu kodanikuna järgin oma valitsuse soovitusi: kui vaja, heidan korvpalli kõrvale,» tõdes Jasikevicius ning võttis oma avalduse jõuliselt kokku. 

«See peab lõppema. See on ühe vanamehe ahnus. See ei saa enam kaugemale minna. Kui inimesed arvavad, et nad elavad liiga kaugel, siis nad eksivad. Olen alati olnud poliitika vastu, aga see pole poliitika, see on sõda. Kui lähed Facebooki või näed mujalt pilte, siis tunned end kohutavalt. See jätab meie eludesse jälje. See on hullem kui pandeemia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles