Rahvusvaheline laskesuusaliit viskas venelased lõplikult üle parda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Venelasi enam laskesuusavõistlustel ei näe.
Venelasi enam laskesuusavõistlustel ei näe. Foto: Steffen PröÃxdorf via www.imago-images.de/Scanpix

Eelnevalt kahevahel olnud rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) otsustas, et Venemaa ja Valgevene sportlastel ning kohtunikel pole nende võistlustel enam kohta.

Esialgu saabus teade, et IBU otsustas koostöös Eesti valitsusega keelata mõlema riigi atleetide osalemine Otepää MK-etapil. Ülejäänud, homme algava Kontiolahti ja kahe nädala pärast Oslos peetava, mõõduvõttude suhtes siis seda piirangut polnud. Paika sai vaid nii palju, et kumbki ei tohiks võisteldes kasutada oma riigi sümboolikat.

Tõsi, venelased olid juba Otepäält eemale jäämise tõttu nii solvunud, et lubasid ise loobuda.

«Oleme nördinud IBU illegaalsete tegude pärast. Kaitseme oma sportlaste ning alaliidu õigusi kohtus. Et mitte lasta Venemaa sportlasi alandada ja vältida ohtu turvalisusele, otsustasime ülejäänud MK-etappidest ja IBU karikavõistlustest loobuda,» seisis Venemaa biatloniliidu avalduses.

Täna langetas IBU juhatus ka viimaks ise konkreetse otsuse. «Vastavalt ROKi uutele soovitustele otsustasime, et Venemaa ja Valgevene sportlased ning kohtunikud ei tohi osaleda ühelgi rahvusvahelisel võistlusel,» teatasid nad.

Pressiteates lisati, et Venemaa ja Valgevene liikmelisuse teemal peetakse veel aru. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles