FOTOD Venemaa suusakoondise bussile soditi Ukraina sümboolikat. Eestlasest määrdemees: kõigil on õigus oma arvamusele

Postimees Sport
Copy
Ukraina sümboolikaga soditud Venemaa suusakoondise määrdebuss Holmenkolleni MK-etapil.
Ukraina sümboolikaga soditud Venemaa suusakoondise määrdebuss Holmenkolleni MK-etapil. Foto: Torstein Boee/NTB Scanpix/AP/Scanpix

Murdmaasuusatamise MK-sari jätkub sel nädalal Norras ning kuigi Venemaa suusatajad seal võistelda ei saa, siis ööl vastu kolmapäeva soditi nende määrdebussile Ukraina lippe ja loosungeid. Venemaa koondise määrdemees Urmas Välbe ütles, et kõigil on õigus oma arvamusele.

Norra suusamekas Holmenkollenis asunud Venemaa koondise määrdebuss sai ööl vastu kolmapäeva uue värvikujunduse. Näiteks oli kaubikule soditud mitu Ukraina lippu ning Russian Ski Team (Venemaa suusakoondis – toim.) nimetusest oli maha tõmmatud sõna Russian, asemele oli kirjutatud Slava Ukraini (au Ukrainale – toim.).

Ukraina sümboolikaga soditud Venemaa suusakoondise määrdebuss Holmenkolleni MK-etapil.
Ukraina sümboolikaga soditud Venemaa suusakoondise määrdebuss Holmenkolleni MK-etapil. Foto: NTB/Scanpix

Venemaa määrdetiimi kuuluv Urmas Välbe kommenteeris olukorda kohalikule meediale. «Ma ei tea, mida selle kohta öelda. Kõigil on õigus oma arvamusele. Me oleme kõik väga kurvad. Eriti sõitjad. Praegu on aeg võistelda, mitte koju minna. See on väga-väga halb,» ütles eestlane Viaplayle, vahendas Rootsi väljaanne Expressen.

Holmenkolleni etapi korraldaja Stefan Marx ütles, et selliseks vandalismiks polnud põhjust, sest Venemaa sportlased olid juba teel koju. «Oleme sel teemal olnud suhtluses ka politseiga. Nad tagavad, et venelased pääsevad siit ohutult minema,» ütles Marx Rootsi väljaandele Nettavisen.

Norra suusaliit avaldas, et nad on saanud Venemaa suusakoondise kohta mitmeid ähvardusi. «Oleme saanud ähvardusi tekstsõnumitena ja e-kirjadena. Need tulevad Norra inimestelt, kes ütlevad, et venelased võivad võistlustet startida, kuid neid ei saada sel teel edu,» ütles Norra suusaliidu juht Erik Röste Norra rahvusringhäälingule.

Ukraina sümboolikaga soditud Venemaa suusakoondise määrdebuss Holmenkolleni MK-etapil.
Ukraina sümboolikaga soditud Venemaa suusakoondise määrdebuss Holmenkolleni MK-etapil. Foto: Torstein Boee/EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles