Bulgaarias mängiv Ukraina jalgpallur: venelased tulid mu pere juurde ja palusid lunastust

Postimees Sport
Copy
Igor Plastun.
Igor Plastun. Foto: Federico Pestellini via www.imago-images.de/Scanpix

Ukraina jalgpallur Igor Plastun mängib profijalgpalli Bulgaaria klubis Razgradi Ludogorets ning jagas vahejuhtumit, kus pärast jalgpallimängu tulid tema pere juurde venelased, kes palusid vabandust ja ütlesid, et Ukrainas toimuv sõda pole nende idee ja nad ei poolda seda.

Kiievist pärit 31-aastane Plastun on esindanud ka Ukraina jalgpallikoondist, kuid jätkab profikarjääri Bulgaarias. Ta rääkis sotsiaalmeedias ühest olukorrast, mis juhtus vahetult pärast Venemaa rünnakut Ukrainasse.

«Meil oli mäng ja pärast seda tulid mõned inimesed minu naise juurde. Razgrad on Bulgaarias väikelinn, kuid seal on peresid Venemaalt ja Ukrainast. Venelased tulid mu naise juurde ja ütlesid, et vabandage väga, aga need pole meie ideed ja meie ei taha seda (sõda – toim.),» vahendas Plastuni segodnya.ua.

Jalgpallur on varasemalt Putinit nimetanud kurjuse kehastuseks ning öelnud, et ukraina rahvas ei kaota kunagi.

Venemaa meedias ei räägita Ukrainas toimuvast kui sõjast, vaid «sõjalisest erioperatsioonist», mille eesmärgiks on vabastada Donetski ja Luganski rahvavabariigi alad. Lisaks väidab Venemaa president Vladimir Putin, et Ukraina valitsus on riigis viimased kaheksa aastat viinud läbi genotsiidi, kuid ühtegi tõendit tal selle kohta ette näidata ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles