F1 endine boss: Putin on auväärne. Ta tegi seda, mida ta ütles, et kavatseb teha (2)

Postimees Sport
Copy
Bernie Ecclestone (vasakul) ja Vladimir Putin.
Bernie Ecclestone (vasakul) ja Vladimir Putin. Foto: Itar-Tass/Scanpix, Ria Novosti/Scanpix

Endine F1 juht Bernie Ecclestone avaldas, et tema hinnangul on Venemaa president Vladimir Putin olnud auväärne inimene ning ta on alati teinud seda, mida on lubanud.

Esimene Venemaa F1 etapp toimus 2014. aastal Sotši ringrajal ning enne selle toimumist tegi Ecclestone tihedat koostööd Putiniga. Eelmisel nädalal, päev pärast sõja algust Ukrainas, kaitses 91-aastane Ecclestone Venemaa presidenti raadiointervjuus.

«Inimesena pidasin teda väga otsekoheseks ja auväärseks. Ta tegi täpselt seda, mida ta lubas,» rääkis Ecclestone Putinist Times Radiole. Tõsi, endine F1 boss pidas silmas Putini tegevust kaheksa aastat tagasi, mitte ei õigustanud tema agressiooni Ukrainas.

Intervjuu ajal polnud veel selge, kas Venemaa F1-etapp 2022. aastal toimub või mitte. «Ma arvan, et see sõltub väga palju sellest, milline on täpne olukord Ukraina ja Venemaa vahel. Ma arvan, et selle üle otsustavad sündmusega seotud inimesed, sest võib-olla arvavad teised, et see oli Venemaa poolt õige tegu. Kuidas saab siis keegi teine ​​hinnata, mis täna täpselt toimub?» ütles Ecclestone. Tegelikult teatas F1-sari 25. veebruaril, et Sotši GP-d tänavu ei toimu.

Enne Venemaa GP ära jätmist teatasid mitmed F1 sõitjad, nende seas neljakordne maailmameister Sebastian Vettel, et nemad ei võistle Venemaal mingil juhul. Ecclestone’i arvates ei olnud nendel sõnavõttudel erilist kaalu. «Muidugi saab (üritus toimuda - toim.), ta on võistluse vaid üks inimene,» vastas Ecclestone.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles