Ukraina jalgpallilegend Ševtšenko: mu lähedased ei taha Kiievist lahkuda, vaid teisi aidata

Karl Mihkel Eller
Copy
Andri Ševtšenko.
Andri Ševtšenko. Foto: Mairo Cinquetti / IPA/Scanpix

Ukraina üks kuulsamaid jalgpallureid Andrei Ševtšenko rääkis Ukraina televisioonile, et tema ema, õde ja teised sugulased ei nõustu Kiievist lahkuma, vaid varjuvad pommitamiste ajal varjendisse ning kui võimalik, siis aitavad teisi ning jagavad toitu.

«Minu ema, õde ja sugulased elavad 5 km kaugusel Kiievist. Nad ei lähe kuhugi, nad jäävad sinna. Kui vaja, siis liiguvad pommivarjendisse. Kui võimalik, siis aitavad teisi nii palju kui võimalik, jagavad toitu.

Arvestades kogu olukorda Ukrainas, siis ma tahan väljendada oma tänu sõduritele ja kõigile, kes meie riiki kaitsevad. Te olete mu kangelased. Tänan teid väga,» ütles Ševtšenko Ukraina TV-le.

Andrei Ševtšenko intervjuu Inglise telekanalile Sky:

Ševtšenko proovib teha endast kõik, et välisriigid päriselt Ukrainat aitaksid. Ta on enda sõnal olnud suhtluses Itaalia ja Suurbritannia suursaadikutega. Enne Itaalia karikavõistluse poolfinaali AC Milani ja Milano Interi vahel näidati San Siro staadionil tema videopöördumist.

45-aastane Ševtšenko on endine Ukraina jalgpallikoondise peatreener (2016-2021), alates eelmisest aastast juhendab ta Itaalia klubi Genoa. Mängijakarjääris kuulus ta klubidesse nagu Milan, Londoni Chelsea ja Kiievi Dinamo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles