Eesti naiskond mahtus laskesuusatamise MK-etapil esikümnesse

Postimees Sport
Copy
Susan Külm.
Susan Külm. Foto: Ergo Kukk

Laskesuusatamise MK-sari jätkus pärast Pekingi olümpiamänge Soomes Kontiolahtis, kus neljapäeval toimus naiste 4x6 km teatesõit. Eesti naiskond koosseisus Regina Oja, Tuuli Tomingas, Susan Külm ja Johanna Talihärm sai üheksanda koha (1+9, +3.38,9). Kindla võidu võttis Norra naiskond.

Ukrainas toimuva sõja tõttu ei olnud MK-etapil stardis kolme koondist – Ukraina, Venemaa ja Valgevene, neist kaks viimast said Rahvusvaheliselt laskesuusaliidult ka võistluskeelu. Koroonaviiruse tõttu ei osalenud Hiina ja Lõuna-Korea ning seetõttu oli stardis vaid 17 naiskonda, viimati oli nii vähe koondisi rajal kaheksa aastat tagasi Sotši olümpiamängudel.

Eesti avavahetuse sõitja Oja (0+0, 0+3) kaotas pärast 7,5 km distantsi liidrikoha haaranud Norrale 45 sekundit ning oli üheksandal kohal. Rajale tuisanud Tomingas (0+0, 0+2) kasutas sarnaselt Ojale varupadruneid püstitiirus ning vahetusalasse tuli ta seitsmendana (+1.48,5).

Kolmandat vahetust sõitnud Külm (0+1, 0+0) näitas külma närvi lasketiirus ja hoidis Eestit seitsmendal kohal (1.44,0), kuid viiendast kohast lahutas vaid kaheksa sekundit.

Ankrunaine Talihärm (0+0, 1+3) oli lamadestiirus täpne, kuid püstitiiru järel tuli minna trahviringile. Talihärm tõi Eesti naiskonna finišisse üheksandana (+3.38,9)

Tegelikult finišeeris Eesti kümnendana, kuid kuna Prantsusmaa naiskonna kolmanda vahetuse sõitja Justine Braisaz-Bouchet eksis reeglite vastu lasketiirus, siis nad viimasel ringil diskvalifitseeriti.

Võitis Norra (0+4) koosseisus Marte Olsbu Röiseland, Tiril Eckhoff, Ida Lien, Ingrid Landmark Tandrevold, teine oli Rootsi (0+8) ja kolmas Itaalia (0+7).

Eesti naiskonna parim tulemus MK-sarjas on jätkuvalt kaheksas koht, mis viimati sõideti välja tänavusel hooajal Ruhpoldingus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles