Ukraina koondise peatreener Venemaa tööpakkumisest: andke automaat ja sõidan läbi Kremli (1)

Postimees Sport
Copy
Ainars Bagatskis.
Ainars Bagatskis. Foto: imago images / isslerimages/Scanpix

Ukraina korvpallikoondise peatreener on lätlane Ainars Bagatskis, kes sõnas, et talle pakuti sel nädalal Venemaal tööd. Mees vastas, et andke mulle automaat ja sõidan läbi Kremli, kuid tegelikult avaldas ta üllatust, et talle üldse selline pakkumine tehti.

Bagatskis oli Ukraina ründamise ajal Hispaanias, kus toimus MM-valikmäng. Pärast seda on enamus Ukraina koondisest läinud hoopis Lätisse, osad mängijatest on liikunud Poola-Ukraina piirile.

2014. aastal alanud Ida-Ukraina kriisi ajal läks Bagatskis tööle Venemaale Nižni Novgorodi, kuid siis tema sõnul oli kontekst teine. Peatreener avaldas Läti televisioonile, et vaid kolm päeva tagasi tehti talle Venemaalt uuesti tööpakkumine.

«Toona olid teised ajad (2014. a – toim.). Nüüd? Ma võin öelda, et mulle pakuti venelaste poolt tööd alles kolm päeva tagasi. Ma ütlesin, et andke mulle lihtsalt automaat ja sõidan läbi Kremli. Kas te olete hullud?

Kuidas te üldse midagi sellist pakkuda võite? Kuniks Venemaal on diktatuur on seal töötamine tabu,» vahendas Bagatskise sõnu Läti Delfi.

Bagatskis ütles, et andis oma sõnumi edasi enda agendile, kes viis selle omakorda Venemaa klubile, mille nime ta ei avaldanud.

54-aastane lätlane on Ukraina koondise ja Kiievi Basketi treener olnud alates 2019. aastast. Tema juhtimisel jõudis Ukraina meeskond 2022. aasta EM-finaalturniirile, millelt Venemaa koondis on juba eemaldatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles