AMETLIK ⟩ Ukraina palub sõja tõttu jalgpalli MM-valikmängu edasilükkamist

Postimees Sport
Copy
Jalgpallurid loosungiga «lõpetage sõda». Foto on illustratiivne.
Jalgpallurid loosungiga «lõpetage sõda». Foto on illustratiivne. Foto: Vincenzo Pinto/AFP/Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) kinnitas, et Ukraina jalgpalliliit on palunud 24. märtsiks planeeritud MM-valikmängu edasilükkamist, sest nende riik on Venemaaga sõjas.

Ukraina jalgpallikoondis peaks 24. märtsil kohtuma jalgpalli MM-valikmängu play-off'is Šotimaa koondisega. Reutersi ajakirjanik Simon Evans teatas, et ukrainlased on taotlenud Glasgow'sse planeeritud mängu edasilükkamist, hiljem kinnitas seda ka FIFA pressiesindaja.

FIFA teatas, et nad teevad Euroopa jalgpalliliiduga (UEFA) ja Šoti jalgpalliliiduga koostööd, et leida sobiv lahendus. «FIFA väljendab oma sügavat solidaarsust kõigile, keda Ukrainas toimuv puudutab. Täiendavad uuendused edastatakse õigepea,» ütles FIFA kõneisik.

Ukraina sai Euroopa tsooni D-alagrupis Prantsusmaa järel teise koha ning pääses viimase meeskonnana play-off'i. Nende vastane Šotimaa tuli F-grupis Taani järel teiseks.

Ukraina ja Šotimaa vahelise mängu võitja kohtub 29. märtsil Walesi või Austriaga. Selle mängu võitja pääseb 21. novemril Kataris algavale MM-finaalturniirile. Alagruppide loosimine toimub 1. aprillil.

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) on otsustanud, et Venemaa jäetakse tänavu toimuvast MM-finaalturniirist kõrvale. Venemaa pidi 24. märtsil minema MM-valikmängus vastamisi Poolaga, ent poolakad polnud nõus venelastega mõõtu võtma.

Kui esialgu leidis FIFA, et seda olukorda saaks lahendada variandiga, kus Venemaa jalgpallurid loobuksid enda sümboolikast, siis teistele Euroopa jalgpalliliitudele säärane lahendus ei sobinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles