Pekingis kaks kulda võitnud 25-aastane rootslane lõpetab ootamatult karjääri

Postimees Sport
Copy
´Nils Van Der Poel.
´Nils Van Der Poel. Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP/Scanpix

Pekingi olümpial kiiruisutamises kaks kulda võitnud rootslane Nils van der Poel teatas, et tõmbab kõigest 25-aastaselt profikarjäärile joone alla. Pekingi olümpiaovaalil püstitas ta ka 10 000 meetris uue maailmarekordi.

Vahetult enne kiiruisutamise MMi algust teatas van der Poel, et teeb pärast seda hooaega tippspordiga lõpparve. «Lõpetan tänavuse hooaja oma karjääri. Ülejäänud elu olen vaid hobiuisutaja,» vahendas rootslase sõnu uudisteagentuur TT.

Pekingi olümpial Rootsi üheks kangelaseks tõusnud van der Poel oli varasemalt karjääri jätkamise osas kidakeelne. Nüüd on ta aga otsuse langetanud. «Ma ei usu, et ma suudaksin pärast seda hooaega tõusta veel kord maailma parimaks,» ütles ta vahetult pärast olümpiat.

Pekingis võitis van der Poel kullad 5000 ja 10 000 meetris. Mõlemas distantsis on tema nimel ka maailmarekord, lühemas distantsis püstitas ta selle detsembris Salt Lake Citys, pikemas aga Pekingi olümpiaovaalil 11. veebruaril.

Küll aga on rootslasel võimalik tippspordist lahkuda võitjana, sest sel nädalal toimuvad Hamaris maailmameistrivõistlused ja järgmisel nädalal lõpeb MK-hooaega Heerenveenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles