Meedia: Venemaa F1-sõitja saab hundipassi

Karl Mihkel Eller
Copy
Nikita Mazepin (keskel).
Nikita Mazepin (keskel). Foto: FLORENT GOODEN via www.imago-images.de/Scanpix

Saksamaa Sky Sports teatas, et venelane Nikita Mazepin ei sõida algaval hooajal Haasi F1 meeskonnas.

Kuigi venelastel on F1-s lubatud võistelda, siis Venemaa agressiooni tõttu Ukrainas on Mazepin saanud hundipassi, teatas Sky Sports. Meeskond ega sõitja pole seda uudist veel kinnitanud.

Haasi tiimipealik Günther Steiner on varasemalt öelnud, et kui Mazepinist tuleb loobuda, siis võtab Mick Schumacheri kõrval koha sisse testisõitja Pietro Fittipaldi. Sky Sportsi andmetel istub Fittipaldi Haasi vormelisse järgmisel nädalal Bahreinis toimuval testil.

Haasi suurtoetaja on Mazepini isale Dmitri Mazepinile kuuluv Venemaa kaaliumväetise eksportija Uralkali. Selle koostöö jätkumine on viimaste uudiste valguses samuti küsimärgi all.

Eelmisel nädalal Barcelonas toimunud testil oli Haasi vormel viimasel testipäeval neutraalselt valgeks võõbatud, kadunud olid Venemaa lipuvärvid, kuid Uralkali logod olid jätkuvalt nähtaval.

Rahvusvaheline autoliit (FIA) ei keela otseselt Venemaa ja Valgevene sportlastel võistlustel osaleda. «Rahvusvahelistel võistlusel on keelatud kasutada Venemaa/Valgevene lippu/sümboolikat või hümni kuni järgmise otsuseni,» teatas FIA.

See tähendab, et Mazepin või mõni teine venelane võib F1-sarjas võistelda nn neutraalse sõitjana, kuid paljud kohalikud alaliidud on sätestanud oma piirangud. Seega näiteks Briti Grand Prixil venelane osaleda ei saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles