Taani jalgpallilegendi süüdistatakse kohtumises Putiniga: kõike võib kontekstist välja rebida

Postimees Sport
Copy
Vladimir Putin (keskel), FIFA president Gianni Infantino (seljaga) ja Peter Schmeichel (paremal).
Vladimir Putin (keskel), FIFA president Gianni Infantino (seljaga) ja Peter Schmeichel (paremal). Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik/Scanpix

Taani endine jalgpallikoondislane Peter Schmeichel osales 2018. aastal vahetult enne Venemaal toimuvat MM-finaalturniiri kohtumisel Vladimir Putiniga. Neli aastat hiljem on taas avalikkuse ette ilmunud foto, kus taanlane surub Venemaa presidendiga kätt. Taani meedia uuris, milline on Taani jalgpallilegendi arvamus Putinist nüüd, kui Ukrainas on alanud sõda.

58-aastane Schmeichel selgitas Taani ajalehele BT, et ta ei kohtunud 2018. aastal Putiniga üksi, vaid koos teiste FIFA legendidega. Tegemist oli turundusliku üritusega, et promoda Venemaal toimunud MMi.

«Kõike võib kontekstist välja rebida. Ei olnud minu otsustada, et ma istusin Putini kõrval. See oleks pidanud olema auväärne üritus, kuid olen selle eest pärast kõvasti kriitikat saanud. See on imelik ja ma ei mõista seda,» kommenteeris Schmeichel üritust, mis on neli aastat hiljem taas päevavalgele toodud.

Fotod Schmeichelist ja Putinist 2018. aastal.

Kuigi Putiniga käesurumist ja juhuslikult tema kõrvale istuma sattumist võib tõesti pidada vaid kokkusattumuseks, siis tegelikult töötas Schmeichel 2018. aastal ka Venemaa propagandakanalis Russia Today. Ta vedas jalgpalli MM-finaalturniiri eel toimunud telesaadet.

Endine väravavaht vannub jumalakeeli, et tal pole pärast 2018. aastat Venemaaga mitte mingisugust pistmist.

«On väga ebameeldiv, et mind on seostatud Venemaa sõjategevusega. Kui oleksite lugenud mu raamatut, siis teaksite, mis juhtus minu vanaemaga (venelased tapsid ta – toim). Siis teaksite, et olen kõike muud kui nende pooldaja. Mul pole Venemaa vastu mingit sümpaatiat,» põrutas Schmeichel, kel on Poola juured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles