Jalgpalli MMi Venemaale «tarninud» FIFA president Putinist: näen vaid meest, kes ei tea, mida ta teeb

Karl Mihkel Eller
Copy
Endine FIFA president Sepp Blatter ja Venemaa president Vladimir Purin 2015. aastal.
Endine FIFA president Sepp Blatter ja Venemaa president Vladimir Purin 2015. aastal. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Aastatel 1998–2015 rahvusvahelist jalgpalliliitu (FIFA) juhtinud Sepp Blatter on oma endisele sõbrale Vladimir Putinile lõplikult selja pööranud. 2018. aastal Venemaal toimunud MM-finaalturniiri üks suuremaid toetajaid olnud šveitslane ütles, et Venemaa president ei tea, mida ta teeb.

85-aastane Blatter ja Putin olid head sõbrad 2010. aastast, mil Venemaa sai MM-finaalturniiri korraldusõiguse. Nüüd on aga meeste sõprus jahenenud, Venemaa invasioon Ukrainasse oli Blatteri jaoks viimane piisk.

«Kui vaadata praegust olukorda maailmas ja Putinit televisioonis, pole ta enam sama mees. Ma näen vaid meest, kes ei tea enam, mida ta teeb. Ta alustas täiesti mõttetut sõda, mis põhjustab suuri kannatusi. Samal ajal eraldas ta end [muust maailmast],» ütles Blatter Šveitsi ajalehele Blick.

Blatter tervitas FIFA otsust eemaldada Venemaa MM-valikturniirilt ja Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) otsust võtta Peterburilt ära Meistrite liiga finaal ja viia see Pariisi. «On päris selge, et Venemaale on näidatud pärast kunagist pärandit punast kaarti,» ütles endine FIFA president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles